Cumhurbaşkanı yardımcılığında devir teslim | Afyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star HaberAfyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star Haber

26 Nisan 2024 - 04:17

Cumhurbaşkanı yardımcılığında devir teslim

reklam
Cumhurbaşkanı yardımcılığında devir teslim
Son Güncelleme :

05 Haziran 2023 - 10:53

reklam

Fuat Oktay’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye’nin kaderini etkileyecek bir seçim gerçekleştirdik. Türkiye Yüzyılı hedefiyle yola çıktık ve çok şükür hem Meclis’te hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık bir farkla milletimizin teveccühüne nail olduk. Milletimiz sandıkta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne güven duyduğunu gösterdi ve tercihini, kararını istikrardan yana kullandı. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, AK Parti ve Cumhur İttifakı kadrolarına duyduğu güven dolayısıyla aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.

Artık önümüzde yeni bir süreç var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinden bu yana şerefle yürüttüğüm Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevini bugün itibarıyla çok değerli dostum, değerli kardeşim Cevdet Yılmaz Bey’e devrediyorum. Geride bıraktığımız 5 yıl içerisinde hem ülkemizi hem de dünyamızı etkileyecek çapta büyük sınamalardan geçtik. Küresel çaptaki çevresel ve ekonomik krizler, yanı başımızda patlak veren Rusya-Ukrayna Savaşı, bütün dünyada hayatı adeta felç eden pandemi gibi olağanüstü problemlerle geçen bir 5 yıl. Bu küresel sorunların üstüne asrın felaketi olarak anılan ve 11 ilimizi etkilen deprem felaketi. Bu felaketin yaralarını sarmak için gece gündüz verilen uğraşlar. Hamd olsun bütün bu zorlukları, bütün bu süreçlerin alnımızın akıyla çıktık.

Ayasofya’nın ibadete açılmasından savunma sanayii ve enerji yatırımlarına, Türkiye’nin otomobili Togg’a milletimize dev eserlerin kazandırıldığı böylesine tarihi bir dönemde mega projelerin parçası olmamıza, tarihin parçası olmamıza fırsat veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güvenleri için şükranlarımı arz ediyorum.

Bu 5 yıllık kesintisiz icraat döneminde Cumhurbaşkanımız liderliğinde daima daha iyiyi hedefledik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği hızlı ve etkin karar alma süreçlerini ve mekanizmalarını etkili şekilde değerlendirdik. Dünya lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun mesaileri, yoğun yurt dışı programlarında Anayasal olarak verilen vekalet görevini 159 gün boyunca ifa etmenin onur ve gururunu yaşadık.

Görevi devralan yeni Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz Bey’in Cumhurbaşkanımız liderliğinde bu çıtayı çok daha yükseğe taşıyacaklarından son derece eminiz. Bizden çok daha ileri seviyeye götürecekler inşallah.

Adı ne olursa olsun makamlar, görevler geçici Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimiz için yapılanlar kalıcıdır. Baki kalan hoş bir seda, yaptığımız hizmetler, kurduğumuz gönül birliktelikleri ve aldığımız hayır duaları olacaktır.”

Cevdet Yılmaz’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak millete hizmet bayrağını, değerli dostum Fuat Oktay’dan almak benim için bir onurdur. Türkiye Yüzyılı kabinesinde Cumhurbaşkanı Yardımcılığı şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Önceki dönemde ülkemize hizmet eden tüm Bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni kabinede yer alan Bakanlarımızı bir kez daha tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin ardından ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapan kıymetli dostum Sayın Fuat Oktay’a emekleri ve burada oluşturduğu müktesebat için yürekten teşekkür ediyorum.

Milletimiz seçimlerde hem meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı’na vererek hem de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yola devam diyerek, iradesini net bir şekilde ortaya koymuştur.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerek ekonomik ve sosyal politikaların koordinasyonunda gerek terörle mücadele ve güvenlik odaklı çalışmalarda en yüksek sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz.

Bu vesileyle deprem bölgesinde bize oy vermiş olsun vermemiş olsun tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. O zor şartlar altında yüksek bir katılımla demokratik vazifelerini yerine getirdiler, hepsine şükran duyuyoruz.

Azimle çalışacağız. Çok çalışacağız. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koymanın arayışı içinde olacağız. Böyle tarihi bir döneme bismillah derken hem milletimize hem de çalışma arkadaşlarımıza güvenimiz tamdır. Aziz milletimizin duası ve desteği en büyük gücümüzdür.”

Hibya Haber Ajansı

reklam
reklam
reklam