Engelsiz Gastronomi Mutfağı Ve Terapi Merkezi Mezunlarını Verdi | Afyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star HaberAfyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star Haber

29 Nisan 2024 - 00:17

Engelsiz Gastronomi Mutfağı Ve Terapi Merkezi Mezunlarını Verdi

reklam
Engelsiz Gastronomi Mutfağı Ve Terapi Merkezi Mezunlarını Verdi
Son Güncelleme :

24 Haziran 2023 - 13:57

reklam

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurulan Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi, engelli bireylere hayat veren bir merkez olarak faaliyet gösteriyor. Merkezde, otizmli bireyler için düzenlenen aşçılık kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını almaya hak kazandı.

Türkiye’de bir ilk olan Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi, Afyonkarahisar’a özgü lezzetler başta olmak üzere çeşitli yiyeceklerin üretildiği tam donanımlı bir mutfakla donatılmış durumda. Merkez, engellilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanmış olup, otizmli çocukların sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla kuruldu.

Sertifika töreninde konuşan Afyon Otistik Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas, “Engellilerimiz bu mutfakta yemek pişirmeyi öğreniyorlar ve kurs sonunda sertifika almaya hak kazanıyorlar. Bu proje, Afyonkarahisar Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen ve Türkiye’de ilk olan bir uygulama. Son derece başarılı bir proje oldu. Bu kurslar, çocukların sosyal hayata aktif katılımını sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Umarım bu projenin devamında daha da güzel gelişmeler yaşanır” şeklinde ifadelerini paylaştı.

Afyonkarahisar Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi Eğitmen Şefi ve Sorumlusu Pınar Avcı ise merkezin ticari amaç gütmeyen bir hedefi olduğunu vurgulayarak, engelli bireylere ulaşmayı amaçladıklarını belirtti. Avcı, merkezdeki kurslara eğitmenler eşliğinde devam ettiklerini ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin engelli çocuklara destek olma amacını taşıdıklarını ifade etti. Öğrencilerin eğitimlerini dört farklı şefin denetiminde gerçekleştirdiği mutfakta almasıyla birlikte kontrolün tamamen ellerinde olduğunu da belirtti. Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi’nin, engelli çocukların topluma entegre olmalarına ve kendilerini özel hissetmelerine destek olduğu düşüncesiyle sözlerine son verdi.

reklam
reklam
reklam