Karşıyaka'da 19 Mayıs'a muhteşem kutlama! | Afyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star HaberAfyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star Haber

2 Haziran 2024 - 06:45

Karşıyaka'da 19 Mayıs'a muhteşem kutlama!

reklam
Karşıyaka'da 19 Mayıs'a muhteşem kutlama!
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2024 - 13:44

reklam

Türk Bayrakları ile gelincik tarlasına dönüşen kentte muhteşem bir bayram coşkusu yaşandı. Başkan Yıldız Ünsal “Ellerinde bayraklar, yüreklerinde Atatürk sevgisiyle bizleri yalnız bırakmayan binlerce Karşıyakalı’ya teşekkürler. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

BÜYÜK ATATÜRK’E SONSUZ MİNNETLE…

Karşıyaka Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlik programı, binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ile başladı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve eşi Altan Ünsal ile Belediye Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu coşkulu kalabalık, ellerinde Türk Bayrakları ile belediye hizmet binası önünden Çarşı’ya yürüdü. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun eşliğindeki kortejde hep bir ağızdan marşlar söyleyerek Anayasa Meydanı’na ulaşan vatandaşlara esnaf ve balkonlardaki Karşıyakalılar da alkışlarla destek verdi. Bayram sevincine ortak olan binlerce Cumhuriyet sevdalısı; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını sonsuz sevgi, saygı ve minnetle andı.  

ANIL PİYANC’DAN COŞKULU KONSER

Kenti saran 19 Mayıs coşkusu, kortej sonrasında gerçekleşen Anıl Piyancı konseriyle zirveye çıktı. Anayasa Meydanı’nda kurulan sahnede şarkılarını söyleyen Karşıyakalı sanatçıya alanı dolduran binlerce kişi eşlik etti. Ayrıca, seyirciler arasında yer alan Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, ömrünü ülkenin aydınlık geleceğine ve eğitime adayan Türkan Saylan’ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla Piyancı’ya anlamlı bir armağan verdi. Sanatçı adına EÇEV’e bağışta bulunarak bir öğrenciye burs desteği sağladıklarını belirten Ünsal, teşekkür belgesini de kendisine takdim etti.

“O VAPUR HİÇ DURMADI”

Bayram kutlamalarına katılan tüm Karşıyakalılara teşekkür eden Başkan Ünsal “Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin simgesi olan, Ulu Önderimiz Atatürk tarafından gençlere armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hepimize kutlu olsun. Tam 105 yıl önce bir vapur kalktı limandan… Hedef sadece Samsun değil, bir ülkenin bağımsızlığı ve bir halkın kurtuluşuydu aslında. Ülkemizin kaderini değiştiren Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşları, umutlarını ve hayallerini de Anadolu’ya getirdi o vapurla. İnandılar ve başardılar! İşte bizler; o genç Cumhuriyet’in gerçek sahibi ve en büyük savunucularıyız. Bizler; Türkiye’nin geleceği ve Atatürk değerleri için durmadan, yorulmadan koşan Karşıyaka halkıyız. Bandırma Vapuru hiç durmadı! Sizlerin sayesinde, gelecek güzel günlere ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam ediyor. Karşıyakamızda her bayramı böylesine büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlayacak, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

reklam
reklam
reklam