Konak zabıtası kaldırım işgalini bitirmekte kararlı | Afyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star HaberAfyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star Haber

18 Mayıs 2024 - 13:45

Konak zabıtası kaldırım işgalini bitirmekte kararlı

reklam
Konak zabıtası kaldırım işgalini bitirmekte kararlı
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2024 - 13:25

reklam

Konak Belediyesi, hem esnafın hem de vatandaşın huzuru için işgaliye ile mücadeleye ilçenin dört bir yanında devam ediyor. Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini Alsancak’tan sonra Betonyol olarak bilinen Şükrü Saraçoğlu Caddesi ve çevresinde sürdürdü. Zabıta ekipleri cadde boyunca kaldırımı işgal eden tüm iş yerlerinin ruhsat denetimlerini yaparak işgaliyede bulunan esnafı uyardı. Yapılan çalışmaya vatandaş da büyük destek verdi.

Kaldırım işgaline son

Sahada yürütülen çalışmaya katılan Zabıta Müdürü Ali Balık daha temiz, daha düzenli bir görüntünün yaratılması konusunda esnafla birebir konuştu. Yaya ve araç geçişine engel olan tüm iş yerlerini uyarmaya ve kente bir düzen getirmeye kararlı olduklarının altını çizen Balık, kent estetiğini bozan işgaliye ile mücadeleye ilçenin dört bir yanında devam edeceklerini söyledi. Balık, “Kamuya ait, vatandaşın kullanımına sunulan kaldırımları işgaliyeden temizleme konusunda kararlıyız. Zabıta denetimi bugün var yarın yok anlayışı bitti. Tüm ekiplerimizle gece gündüz denetlemeye devam edeceğiz. Uyarıda bulunduğumuz yerleri de kontrole gideceğiz. Kurallara uymayan, uyarıya direnç gösteren herkese eşit uygulama yapılacak ve kanun gereğince para cezası keseceğiz. Biz ceza kesme taraftarı değiliz ama kurallara uyulmazsa ceza kesmek zorundayız. Biz hem esnafımızın hem vatandaşımızın yanındayız” dedi.

Vatandaştan denetime destek

Yapılan denetlemede ekipler, Şükrü Saraçoğlu Caddesi boyunca kaldırıma buzdolabı, tezgah, masa sandalye koyan, yasal alanın dışına çıkan tüm esnafı titizlikle uyardı. Çalışmayı ilgiyle izleyen vatandaşlar da kaldırımda yürüyememekten şikayetçi olduklarını ve denetimi sonuna kadar desteklediklerini belirterek, ekiplere teşekkür etti. Ekipler, ruhsat ve işgaliye denetiminin yanı sıra kaldırıma moloz bırakan kişileri de uyardı.

Çalışmalar gece de sürüyor

Zabıta Müdürlüğü sıkı denetime ilçenin dört bir yanında gece ekipleriyle de devam ediyor. Alsancak’ta olduğu gibi işgaliyenin kaldırılması için iş yerlerine süre tanıyan ekipler, kurala uyulmaması, direnç gösterilmesi halinde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38/1 Maddesi gereğince iş yeri sahiplerine 977 lira idari para cezası uygulayacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

reklam
reklam
reklam