Okul Sporlarında Afyonkarahisar Performans Artışında Türkiye Birincisi | Afyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star HaberAfyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star Haber

11 Mayıs 2024 - 08:19

Okul Sporlarında Afyonkarahisar Performans Artışında Türkiye Birincisi

reklam
Okul Sporlarında Afyonkarahisar Performans Artışında Türkiye Birincisi
Son Güncelleme :

22 Haziran 2023 - 10:56

reklam

Afyonkarahisar Okul Sporları alanında büyük bir başarıya imza attı. 2022-2023 sezonunda yüzde 1028 performans artışı gösteren Afyonkarahisar, 81 il içerisinde performansını en çok arttıran il konumuna geldi.

Okul Sporları alanında 2022-2023 yılında düzenlenen 3 bin 516 müsabakaya 11 bin 731 sporcu katılım gösterdi.

Geleneksel çocuk oyunları alanında bu sene oyun kartı 62 bin 840’a yükseldi.

Grup, yarı final ve Türkiye Birinciliği müsabakalarına bu sene içerisinde 3 bin 826 sporcu katılım gösterdi.

İstatistiklere doğrultusunda, Türkiye’de Okul Sporları alanında yüzde bin 28 artış sağlayan Afyonkarahisar, performansını en fazla arttıran il oldu.

Afyonkarahisar, Türkiye’de oyuncu kartı alanında 4. Sırada yer alıyor.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu: “ Okul Sporları alanında müthiş bir performans artışı yaşandı. Yüzde bin 28 artış ile 81 il içerisinde performansını en çok arttıran il Afyonkarahisar oldu. Afyonkarahisar’ın bu performans artışının ardında emeği geçen herkes, spora ve gençliğe olan destekleriyle önemli bir rol oynamıştır. Okul sporları alanındaki bu başarı, diğer illere örnek olacak ve gençlerin spora olan etkisini artıracaktır. Bu bağlamda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

reklam
reklam
reklam