Patagonia, düşük etkili iş t-shirtleri için Naia Renew ES’i seçti | Afyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star HaberAfyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star Haber

28 Nisan 2024 - 17:06

Patagonia, düşük etkili iş t-shirtleri için Naia Renew ES’i seçti

reklam
Patagonia, düşük etkili iş t-shirtleri için Naia Renew ES’i seçti
Son Güncelleme :

16 Eylül 2022 - 16:40

reklam

Naia™ Renew sürdürülebilir elyaf ve iplik üreticisi Eastman, artan geri dönüştürülmüş malzeme içeriği ile yapılan en son elyaf teklifi olan Naia™ Renew ES ile yapılan sınırlı sayıda t-shirt sunmak üzere dış giyim perakendecisinin İş serisi için Patagonia® ile işbirliği yaptığını duyurdu.

Geliştirilmiş sürdürülebilirliğiyle bilinen Naia™ Renew ES, %60 geri dönüştürülmüş içerikle üretilmiştir. Diğer selüloz tabanlı iplikler ve liflerin aksine, bu seçenek çevre dostu bir ürün üretmek için daha az bakir malzeme gerektirir. Naia™ Renew ES, moleküler bazda geri dönüştürülmüş atık malzemesi (%40), geri dönüştürülmüş selüloz (%20) ve yenilenebilir ahşap hamurun (%40) bir kombinasyonundan üretilmiştir.

Geri dönüştürülmüş %20 selüloz atık maddeleri, tekstil atıkları ve orman kaynaklı olmayan selüloz atıklarından gelir. Bu yenilik, Eastman’ın değer zinciri boyunca ekolojik bilinçli ortaklarla işbirliği yapma çabaları sayesinde gerçekleşti. Örneğin, Naia™ ekibi, yenilenebilir orman lifleri ve orman dışı lif çözümlerini hammaddesine entegre etmek için sürdürülebilirliğe odaklanan bir hamur tedarikçisi olan GP Cellulose ile ortaklık kurdu.

Geriye kalan %40 geri dönüştürülmüş içerik*, Eastman’ın plastik ambalaj ve eski halı gibi geri dönüşümü zor atık malzemelerini selüloz asetat ipliği ve fiber üretmek için kullanılan asetik asidi üretmek amacıyla temel yapı taşlarına ayıran en son moleküler geri dönüşüm teknolojisinden gelir. Bu süreç sadece daha az sera gazı emisyonları üretmekle kalmıyor, atık malzemelerini çöp sahalarından, yakıcılardan ve diğer istenmeyen yaşam sonu rotalarından uzaklaştırıyor, geleneksel yöntemlerle geri dönüşüme uygun olmayan tüketici öncesi ve sonrası atıklar için yeni bir değer buluyor.

Eastman tekstil Genel Müdürü Ruth Farrell, “Patagonia her zaman liflerini dikkatli ve sorumlu bir şekilde seçen bir şirket olmuştur.” dedi. “Patagonia ile yaptığımız işbirliği, müşterilerine çekici gelen, yani sıkı çalışan ve oynayan çevreye duyarlı insanlara yönelik materyaller geliştirmede etkili oldu. Patagonia müşterileri konfor ve kaliteden ödün vermeden kim olduklarını ve nelere önem verdiklerini yansıtan giysiler istiyor.”

Patagonia’nın İş Kıyafetleri serisi, gezegeni yaşamak, performans sergilemek ve üretmek için daha iyi bir yer haline getirmek amacıyla her gün sıkı çalışan insanlar için yapılmış bir Adil Ticaret giyim serisidir. Daha düşük karbon ayak izine sahip dayanıklı, düşük etkili liflere sahiptir. Daha fazla bilgi için: www.patagonia.com/workwear.

Naia™ lifleri ve iplikleri sürdürülebilir olarak yönetilen çam ve okaliptüs ormanlarından sorumlu bir şekilde temin edilir. Eastman, tüm ormancılık tedarik zincirini kontrollü ahşap prosedürleri de dahil olmak üzere, Forest Stewardship Council® (FSC®) kaynak kullanımı standartlarıyla uyumlu hale getirmiştir. Eastman, FSC® (C140711) ve PEFC™ Gözetim Zinciri sertifikalarına, tüm tedarikçileri ise uluslararası alanda tanınan ormancılık sertifikalarına sahiptir. Dahası, Eastman, sürdürülebilir ormancılık yönetimine olan süregelen bağlılığını göstermek için Canopy ile ortaklık kurdu.

Farrell, “Artık insanlar kıyafetlerimizin nasıl ve nerede yapıldığını bilmek istiyor, özellikle de neyden yapıldıklarına dikkat ediyorlar.” dedi. “Naia™ Renew ES, hammaddelerin aşırı tüketilmesine, büyüyen bir plastik atık sorununa ve ormanların yok edilmesinden kaynaklanan sera gazlarının artmasına cevabımızdır. Gelecek kuşakları göz önünde bulundurarak, gezegenimizin sağlığı ya da giysilerin kalitesi konusunda ödün vermeden yapılan geleceğe odaklı bir elyaf.”

Ekolojik bilinçli Naia™ ve Eastman’ın Naia™ sürdürülebilirlik hedefleri hakkında daha fazla bilgi için https://naia.eastman.com/sustainability adresini ziyaret edin.

*Kütle dengesi yaklaşımı

Eastman hakkında
1920 yılında kurulan Eastman, insanların her gün kullandıkları ürünlerde geniş bir ürün yelpazesi sunan küresel bir özel malzeme şirketidir. Eastman, yaşam kalitesini esaslı bir şekilde artırmak amacıyla, güvenlik ve sürdürülebilirlik taahhüdünü korurken yenilikçi ürün ve çözümler sunmak için müşterilerle birlikte çalışır. Şirketin inovasyona dayalı büyüme modeli ulaşım, bina ve inşaat ve sarf malzemesi gibi çekici nihai pazarlarda lider konumlarını geliştirmek için birinci sınıf teknoloji platformlarından, müşteri bağlılığından ve farklılaştırılmış uygulama gelişiminden yararlanır. Küresel olarak kapsayıcı ve çeşitli bir şirket olan Eastman, dünya genelinde yaklaşık 14.000 kişiyi istihdam etmekte ve 100’den fazla ülkede müşterilerine hizmet vermektedir. Şirketin 2021 yıllık geliri yaklaşık 10,5 milyar dolardır ve merkezi Kingsport, Tennessee, ABD’de bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için eastman.com adresini ziyaret edin.

reklam
reklam
reklam