Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan “COST Bilimsel Komite Üyesi" seçildi | Afyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star HaberAfyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star Haber

3 Mayıs 2024 - 02:07

Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan “COST Bilimsel Komite Üyesi" seçildi

reklam
Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan “COST Bilimsel Komite Üyesi" seçildi
Son Güncelleme :

22 Nisan 2024 - 13:59

reklam

Türkiye’yi, Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği (European Cooperation in Science and Technology-COST) kuruluşunda Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan temsil edecek. 

TÜBİTAK tarafından Türkiye’yi temsilen önerilen Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, COST Üst Düzey Temsilcileri Komitesi Toplantısı’nda oy birliği ile COST Bilimsel Komite Üyesi seçildi.

TÜBA 60. Genel Kurulunda, TÜBA konsey üyeliğine yeniden seçilen Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan’a önemli bir uluslararası görev daha verildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, COST Üst Düzey Temsilciler Komitesi tarafından oybirliği ile ülkemizi temsilen COST Bilim Komitesi Üyesi seçilen Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan’ı tebrik ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “COST, ulusal kaynaklarla araştırmalarını sürdüren araştırmacıların Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlamak ve Avrupa bilim insanlarının ağ faaliyetlerini desteklemek amacıyla kurulmuş olan bir organizasyon. Türkiye, üye 41 ülkenin yer aldığı kuruluşun kurucularından birisi. Ülkemizdeki bilimsel koordinatörlüğü TÜBİTAK tarafından sağlanıyor. Araştırmacılar arasında etkileşim ve iş birliğini destekleyen COST, üye ülkelerin araştırma ve inovasyon kapasitelerini güçlendirmeyi hedefliyor. Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, COST Bilimsel Komite Üyesi olarak seçildi. Başarılı hocamız bu uluslararası  organizasyonda ülkemizi temsil edecek. Tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemiz, 69’uncu yaşına girmenin hazırlıklarını yaparken uluslararası alanda elde ettiğimiz bu ve benzer başarılarla tanınırlığımızı ve görünürlüğümüzü artırıyoruz. Vefa Yılı ilan ettiğimiz 2024 yılında, önemli bir uluslararası başarı haberini almanın gururunu yaşıyoruz. Ege Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin ikinci asrını, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu ile bilimin ve akademinin yüzyılı yapmak için çalışmaya, üretmeye, ürettiklerimizi katma değere dönüştürmeye, uluslararası organizasyonlarda görev almaya devam edeceğiz. Bu vesile hocamızı tekrardan tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

reklam
reklam
reklam