Çiğli 2. Ana Jet Üssü Karayolu Alt Geçidi’nde güçlendirme çalışmaları devam ediyor | Afyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star HaberAfyon Haber | Afyon Son Dakika Haberleri | Afyon Star Haber

29 Nisan 2024 - 00:12

Çiğli 2. Ana Jet Üssü Karayolu Alt Geçidi’nde güçlendirme çalışmaları devam ediyor

reklam
Çiğli 2. Ana Jet Üssü Karayolu Alt Geçidi’nde güçlendirme çalışmaları devam ediyor
Son Güncelleme :

02 Kasım 2023 - 11:03

reklam

Proje hakkında bilgi alan Başkan Tunç Soyer, “Dirençli bir kent yaratmak için afetlerden ders çıkarıyoruz ve olası afetlere karşı hazırlanıyoruz. Köprüler, menfezler ve alt geçit güçlendirme çalışması yapıyoruz. Üzerinden İZBAN hattı geçtiği için Çiğli 2. Ana Jet Üssü Karayolu Alt Geçidi’nde risk tespit ettik. Emniyete alıyoruz. Riski ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Amacımız yurttaşlarımızın emniyeti.” şeklinde konuştu.

61 milyona mal olacak

İşin yüzde 50’sinden fazlasının bittiği çalışmalar yılın sonunda tamamlanacak. Alt geçit 7 bin 200 metre fore kazık, 15 bin metre uzunluğunda yerin altına beton enjektesi (jet grout) ve başlık kirişleriyle güçlendirilecek. Bugüne kadar 348 fore kazıktan 174’ü çakıldı ve bin 889 jet grout işleminin bin 100 tanesi tamamlandı. 61 milyon TL’ye mal olacak güçlendirme çalışması tamamlandığında karayolu alt geçidinde her gün binlerce yolcu taşıyan İZBAN hattının ve Çiğli ile 2. Ana Jet Üssü’nü bağlanan karayolunun güvenliği sağlanmış olacak.

Hibya Haber Ajansı

reklam
reklam
reklam